Henvisning til hjerteundersøgelse

Information til ejere med henvisning til kardiologiske specialservice

Kardiologisk specialservice undersøger og behandler efter henvisning hunde og katte med mistanke om- eller med allerede diagnosticeret sygdom i hjertet eller luftvejene.

Du vil på undersøgelsesdagen blive mødt af en dyrlæge og en sygeplejerske med speciale indenfor sygdomme i hjertet (kardiologi). Da dyrehospitalet er et undervisningshospital under Københavns Universitet, vil der desuden være dyrlægestuderende til stede ved konsultationen.

Du vil blive interviewet af dyrlægen og de dyrlægestuderende om de symptomer som du har bemærket hos din hund/kat og om deres varighed og styrke. Din hund/kat vil få foretaget en almen sundhedsundersøgelse og en klinisk undersøgelse med fokus på hjertekredsløbssystemet. Herefter tager dyrlægen stilling til hvilke videre undersøgelser, der yderligere er brug for. Dette kan for eksempel være ultralydsundersøgelse af hjertet (ekkokardiografi), EKG (der er en undersøgelse af hjertets elektriske rytme), røntgenbilleder af hjerte og lunger eller andre undersøgelser. Som oftest vil disse undersøgelser kunne foretages i løbet af få timer den samme dag.

Den praktiserende dyrlæge som har henvist dig til os vil få tilsendt en redegørelse, hvor vi informerer om diagnose, undersøgelsesresultater og behandling af din hund/kat.

Kardiologi-gruppen på Universitetshospitalet for Familiedyr er meget aktiv i forskningen og involveret i mange forskellige studier af hjertesygdomme til gavn for både hunde og katte. Du kan derfor opleve, at vi vil spørge om tilladelse til at bruge resultaterne fra dit dyr i vores forskning. Alle data bruges anonymiseret.

Kontakt Universitetshospitalets for Familiedyr på 3533 2930 hvis du vil bestille tid til en hjerteundersøgelse